Welke activiteiten rollen van onze

PRODUCTIELIJN?

Speciaal voor jou geassembleerd!

RUDI VRANCKX 

Oorlogen en problemen van deze tijd - Lezing


Rudi Vranckx (°1959) is een Belgisch journalist die werkt voor het VRT Nieuws. Hij houdt zich vooral bezig met internationale conflicten (Irak, Libanon, Israël, Palestina, Syrië). Rudi Vranckx brengt een lezing over zijn leven als oorlogsverslaggever in conflictgebieden. Al ruim een kwarteeuw volgt hij voor de VRT oorlogen en conflicten en maakte hij documentaires voor Canvas.

Deze lezing gaat veel verder dan het fenomeen IS. Vranckx tekent het toekomstig beeld van onze mondiale samenleving en stelt vast dat we vooral niet mogen wegkruipen in de bunkers van de angst voor elkaar.


Donderdag 10 februari 2022 - 20u15 - 10 EUR -

Kaarten via terkommen.be

SVEN PICHAL

Sven consumeert en vertelt hoe (on)machtig u bent als consument - Lezing


Sven Pichal was de voorbije jaren de bevoorrechte getuige van dat wat we allemaal doen: consumeren. Hij kreeg inzicht in de belangrijkste wetgeving. Hij debatteerde met alle geledingen binnen bedrijven over hoe zij tegenover klanten staan en hij sprak met klanten over hoe zij zich soms bekocht voelen. Hij zag onder meer hoe varkens van in de stal tot op ons bord komen, trok naar het hart van de kledingindustrie in Bangladesh en was getuige van de ontwikkelingen in het groener worden van onze economie.
Massa’s ervaringen, die inzicht geven, maar ook nieuwe vragen oproepen. Met als belangrijkste: komt er een dag dat u zich als consument niet meer laat misleiden?


Donderdag 10 maart 2022 - 20u15 - 10 EUR -

Kaarten via terkommen.be